Results 1 to 10 of 10

Thread: New Server

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    8

    Default New Server

    I switched servers over the weekend - from iPowerWeb to PowWeb. Now none of my forms work with formmail.php. I get the following errors:

    The following error occurred in FormMail [M18]:
    Failed to open template "
    http://sectioniiiwrestling.com/fmtemplates/order.htm?USER_AGENT=Mozilla%2F4.0+%28compatible%3B+MSIE+6.0%3B+Windows+NT+5.1%3B+SV1%3B+.NET+CLR+1.1.4322%29" ([M22]): failed to open stream: Operation timed out
    ----------------------------------------------------------
    The following error occurred in FormMail [M18]:
    mail_failed
    **********
    Error=Failed to send email [M94]
    ----------------------------------------------------------
    The following error occurred in FormMail [M18]:
    Unable to create check file "/fme08296.txt" [M3]
    ----------------------------------------------------------

    The templates do exist. In fact, if you click on the url above, you can see the template. Is anyone else having problems hosting at PowWeb?

    Thank You.



  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,980

    Default Re: New Server

    Hi,

    It seems your new hosting service has certain features disabled in PHP.

    The "phpinfo" script will tell you what's wrong.

    If they won't fix PHP to work properly, you'll have to switch to a better provider.
    Russell Robinson - Author of Tectite FormMail and FormMailDecoder
    http://www.tectite.com/

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    8

    Default Re: New Server

    That would be a shame. Been running formmail.php for a long time without incident or error.

    Can you explain how to get the 'phpinfo' you refer to? I'm a novice at it.

    Thanks again.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,980

    Default Re: New Server

    Hi,

    Yes, it's in this post:
    http://www.tectite.com/vbforums/showthread.php?t=80

    If you want to put the script on your server and send me the URL, I'll have a quick look at it.
    Russell Robinson - Author of Tectite FormMail and FormMailDecoder
    http://www.tectite.com/

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    8

    Default Re: New Server

    Thanks - I put it on my server here:

    http://www.sectioniiiwrestling.com/phpinfo.php

    PowWeb does allow a lot of custom php setting via a custom php.ini file. If there is something I can set that will get formmail.php working again, please let me know.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,980

    Default Re: New Server

    Hi,

    Your PHP config looks perfect.

    You reported:
    Perhaps you should change TEMPLATEURL from "http://sectioniiiwrestling.com/fmtemplates" to
    "http://www.sectioniiiwrestling.com/fmtemplates".

    The following error occurred in FormMail [M18]:
    Unable to create check file "/fme08296.txt" [M3]
    This indicates that the server is misconfigured (probably the TMPDIR environment variable).

    You can workaround this by using the $SCRATCH_PAD configuration in FormMail - read the doco above it for details.
    Russell Robinson - Author of Tectite FormMail and FormMailDecoder
    http://www.tectite.com/

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    8

    Default Re: New Server

    Adding the 'www' to the url seems to have corrected the last problem (write error?). It is definately something to do with the templates, but I have to have templates, as my forms are in table format. Is there a permission thing with the fmtemplates directory? I've got it set to 755. When I remove the hidden field:

    <input type="hidden" name="mail_options" value="HTMLTemplate=roster.htm,TemplateMissing=N/A" /></form>

    everything functions fine, except of course that it's in one long string of data in the email. I need it formatted in a table. When I put the above hidden field back in, it just hangs when I hit submit. Eventually, it will give a 401 error. I do receive the following emails:

    The following error occurred in FormMail [M18]:
    Failed to open template "http://www.sectioniiiwrestling.com/fmtemplates/roster.htm?USER_AGENT=Mozilla%2F4.0+%28compatible%3B+MSIE+6.0%3B+Windows+NT+5.1%3B+SV1%3B+.NET+CLR+1.1.4322%29" ([M22]): failed to open stream: Operation timed out

    and
    The following error occurred in FormMail [M18]:
    mail_failed
    **********
    Error=Failed to send email [M94]

    With no template field, it works fine. I can't think it's a permission problem because if you click on that link in the error, the template comes up. Do you have an suggestions?

    (Thanks very much for your patience, by the way!)

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,980

    Default Re: New Server

    Hi,

    If you click on the link shown in the error message, the template appears in the browser.

    So, it's the action of the PHP on the server trying to open that URL that's the problem.

    Are you using $TEMPLATEURL or $TEMPLATEDIR?

    If you're specifying URLs, then you should be using $TEMPLATEURL.

    But, if you don't need URLs (and the only reason is for good_template or bad_template and if your website is dynamic), then you should be using $TEMPLATEDIR.
    Russell Robinson - Author of Tectite FormMail and FormMailDecoder
    http://www.tectite.com/

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,980

    Default Re: New Server

    Hi again,

    In any case, you definitely have a server problem.

    We can help diagnose it, but we don't do that for free.
    Russell Robinson - Author of Tectite FormMail and FormMailDecoder
    http://www.tectite.com/

  10. #10
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    8

    Default Re: New Server

    Thanks for all of your help. Setting TEMPLATEDIR instead of TEMPLATEURL corrected the problem. Webservers are so picky!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. sess_c1a4fec7c5... on the server?
    By chrbar in forum Community Support
    Replies: 0
    Last Post: 21-Jan-2008, 12:36 AM
  2. New Server
    By sectioni in forum Community Support
    Replies: 4
    Last Post: 05-Jan-2008, 09:24 PM
  3. bluehost as a server
    By chartsmalm in forum Community Support
    Replies: 0
    Last Post: 01-Aug-2007, 12:37 PM
  4. fault on the server ?
    By david_de in forum Bug Reports
    Replies: 6
    Last Post: 01-Sep-2006, 02:09 AM
  5. server error...?
    By kroggy in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 1
    Last Post: 17-Nov-2005, 12:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •