Results 1 to 2 of 2

Thread: Test alert works, but can't receive emails (private server)

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1

    Exclamation Test alert works, but can't receive emails (private server)

    Hey all. I've used FormMail a couple times in the past (love it!), but this is the first time I've run across this kind of setup..

    My client hosts the website & email on their own server (no third party hosts involved). The test alert works, but the forms aren't received by its recipients. DEF_ALERT is set to my email, which is on a different server than my client's.

    So, I think what's happening is that the FormMail is working, but something with the server firewall is preventing the emails from coming through. A chat with the client's IT guys confirm this, the forms are being processed out, but the emails get lost as they come back in. I was told that b/c everything is on one server, I need to direct my form processor to use an internal relay, so the forms never go "out" past the firewall.. If that makes sense..

    At this point I'm in over my head. My question is: what now? Can FormMail even be customized to change the gateway/relay/sendmail key (?) so that the forms are sent internally? I've been looking over the forums & documentation, but I can't find anything to indicate if this can even be done.

    I don't need help, I can figure it out or buy a subscription, if I know what direction to move in. I need advice: is FormMail even the right solution for a setup like this? Anyone else run across a situation like this, any success??

    Thanks for reading, sorry its so long!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,224

    Default Re: Test alert works, but can't receive emails (private server)

    really, ur PHP should be able to send email to any email address

    so ur host should fix it.

    u can setup FormMail to do authentication using PEAR if ur server has PEAR installed

    here's the doco:
    http://www.tectite.com/fmdoc/pear_settings.php

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Script Works, Email Contains No Information
    By JakeForest in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 10
    Last Post: 28-Dec-2005, 10:51 PM
  2. Everything works except sending
    By Froduss in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 5
    Last Post: 06-Jul-2004, 08:49 PM
  3. only two emails every ten minutes?
    By vynsane in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 4
    Last Post: 26-May-2004, 09:00 PM
  4. not receiving emails
    By ctpiper in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 1
    Last Post: 22-Apr-2004, 09:29 PM
  5. Formmail works fine, but no e-mail
    By Wiggy in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 1
    Last Post: 08-Jan-2004, 04:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •