Results 1 to 2 of 2

Thread: Yet another "Image Verification String Missing..."

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16

    Default Yet another "Image Verification String Missing..."

    I'm aware that there's dozens of threads on this error, but as far as I'm aware, I'm at the end of my rope. This is the error on question:

    "Image verification string missing. This is probably a fault on the server."

    I've discovered that if you go to the site for the first time and try to submit the form, with cookies set at their default value to reject third party cookies (whether Firefox, IE, or Safari), you'll encounter the error. If you've been to the site before, you will not encounter the error.

    If my explanation sounds familiar, I do have another thread up trying to change the error message that appears, to inform the user that I've still received their form. I had hoped to just change the error message and provide a temporary fix while I work out the actual problem. Unfortunately, no one seems to know what to do about that either.
    http://www.tectite.com/vbforums/showthread.php?t=5418

    Right now, I have my form in a php file, trying to use the workaround provided here:
    http://www.tectite.com/fmhowto/autorespond.php#cookies
    But the initial place I saw the error was in a regular htm file, without the above-mentioned workaround code.

    This is my form code:

    Code:
    <?php
    session_start();
    ?> 
    <form method="post" action="http://www.neurostarwebsite.com/mastercontent/formmail/temp1/formmail.php?<?php echo SID; ?>" name="SampleForm">
           <table width="200" border="0" cellpadding="0" cellspacing="5">
        <tr>
         <input type="hidden" name="env_report" />
    
        <input type="hidden" name="recipients" value="Jxsalta_email" />
    
        <input type="hidden" name="required" value="Name:Your Name,Email:Your Email,Phone:Your Phone Number,Message:Message - Please tell us what kind of information you're looking for" />
    
        <input type="hidden" name="subject" value="Contact Inquiry - TMS Lehigh Valley" />
    
        <input type="hidden" name="mail_options" value="HTMLTemplate=emailtemplate.html" /> 
        
                 <td width="85" align="left">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Name:</td>
    <td width="135">
    <input name="Name" type="text" id="frmname" size="15" />
          </td>
             </tr>
                <tr>
                <td align="left">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Phone:</td>
                <td>
                  <input name="Phone" type="text" id="frmphone" value="" size="15" />
                  </td>
                  </tr>
                  <tr>
                  <td align="left">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</td>
                <td>
                <input name="Email" type="text" id="emailaddress" size="15" />
                </td>
                </tr>
                <tr>
                <td valign="top" align="left">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Message:</td>
                <td><textarea name="Message" cols="13" rows="4" id="frmmessage"></textarea>
                </td>
                </tr>
                <tr>
                <td colspan="2"><div align="center"><img src="http://www.neurostarwebsite.com/mastercontent/formmail/temp1/verifyimg.php?<?php echo SID; ?>" alt="Image verification" name="vimg" id="vimg" /></div></td>
                </tr>
                <tr>
                <td><p>Please enter the characters shown. <a href="#" class="popup">Why?<span>Having this here will stop bots from sending out spam, as it takes a human eye to decipher the image and fill in the entry.</span></a></p></td>
                <td><input type="text" size="15" name="imgverify" /></td>
                </tr>
                <tr>
                <td colspan="2"><br /><div align="center">
                  <input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" action="http://www.neurostarwebsite.com/mastercontent/formmail/temp1/thankyou.php" />
                  <input type="hidden" name="good_url"  value="http://www.neurostarwebsite.com/mastercontent/formmail/temp1/thankyou.php" />
                  <input type="hidden" name="bad_url"  value="http://www.neurostarwebsite.com/mastercontent/formmail/temp1/fmbadhandler.php" />
                </div></td>
           </tr>
           </tr>
            </table>
        </form>
    I have some css classes between the session_start and the start of the form, but they're just for the popup class mentioned around the Image Verification Why link. They shouldn't interfere, but they're kindof long so I'll provide them in another post if someone thinks they're somehow affecting things.

    I have the form in an iframe on the page:

    Code:
    <Iframe src="../sampleform.php" width="245" height="375" frameborder="0" class="iframemargins" allowtransparency="true" scrolling="no"></Iframe>
    Our pages themselves are php-based, with an htm template, and lots of onshow and onload variables to fill it up with information.

    Everything but the form itself is in master content folder away from the site, as you can see from my links. All of the files are in there together. Because of the use of master content, I have TARGET_URLS and TARGET_EMAIL set using a variable I set locally. In TARGET_URLS, I have the www versions and the non-www versions set to be accepted, just in case.

    The value in "recipients" is an email set in an ini file.

    I think that's everything unique I have going on with this site. Here's the link to the form online:
    http://tmsallentownpa.com/sampleform.php

    Anyway, this is what I've tried:
    My session.save_path parameter in my php.ini file is set to /tmp, as I'm told it should be.

    All of my urls are absolute, none relative.

    Ran the testsessions1/2.php test. Sessions work fine.

    As mentioned, tried the cookies workaround I linked to above.

    Somewhere, someone said to change the time the php waits to see the information as garbage from 1440 to 3600. Made no difference, the change is currently still in effect.

    I've tried setting TARGET_URLS and TARGET_EMAIL with the actual url and email, without relying on the variable.

    Given that we use php so extensively, we can safely assume that our hosting company doesn't have any problems with php.




    Any help you guys can provide would be greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16

    Default Re: Yet another "Image Verification String Missing..."

    I've fixed the error. At least I think I have, the way I had been testing for it (trying to submit a form on a computer that had never been to the site before) is no longer showing an error. In case there's anyone else out there that also tried everything possible, I wanted to at least reply back and post what I have that's working. I don't know which part of this is relevant to getting it to work, so I'm just posting everything. On top of everything mentioned above:

    I switched from Captcha to reCaptcha.

    I also have Reverse Captcha for a couple fields.

    I set the $SESSION_NAME parameter.

    I kept my form in PHP (but removed all mention of SID and the session_start at the top when I moved to reCaptcha). As far as I can tell, there's no actual PHP in my form now, but the extension is PHP.

    I think that was it. I hope this helps someone out there.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No "Sender" of the email
    By lemonade in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 1
    Last Post: 28-Jun-2004, 08:11 PM
  2. Can I Include an Image in an HTML Email??
    By minskin in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 4
    Last Post: 19-Jun-2004, 02:43 PM
  3. "Internal Server Error": What'd I do wrong?
    By sgodun in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 4
    Last Post: 16-May-2004, 12:01 AM
  4. Spiders and "The form has an internal error"
    By russellr in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 0
    Last Post: 13-May-2004, 09:11 PM
  5. Email contains no "mesg"
    By xuric in forum FormMail Subscription Support
    Replies: 1
    Last Post: 19-Apr-2004, 08:17 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •